Subota

Već sam napomenula da pratim mali milion blogova. E jedan od njih je i Sincerely, Sara. To je blog jedne slatkice koja piše o svemu i svačemu, o modi, o knjigama, lajf stajl blog što bi se reklo.
E pre neki dan je Sara napravila A Photo Every Hour post. I meni se ideja baš dopala i pomislila sam da bih mogla i ja da probam. Subota se u to uklopila savršeno, jer sam sa drugaricama išla u obilazak Mećavnika na Mokroj Gori i Andrićgrada u Višegradu. U startu sam odlučila da ću fotografisati na svaka 3 sata gde god da se zateknem. I evo kako je ispalo.

05:00
PRERANO.Oko 08:00 nalazili smo se negde između Lazarevca i Ljiga, a ljupka dama koja je sedela ispred mene, uporno je pokušavala da uslika krajolik. Naravno, svaki put bi joj blic pokvario planove… 


Utisci o Mećavniku… Kako bi to Šekspir rekao: Mnogo buke ni oko čega.
A onda je usledilo čekanje na graničnom prelazu. Fun, fun, fun. Sedimo tako mi, čekamo da dođe vodič (Vasilije mu je ime, Vidoje ga zovemo) dođe po pasoše kad krene pesma Ismete Krvavac Zemljo moja i razgali mi srce i dušu.
  Zahvaljujući tolikom čekanju na granici, naša poseta Višegradu je trajala prekratko i najveći deo proveli smo u divnom Andrićgradu. Međutim, koliko god da je taj Kusturičin poduhvat lep, ne može da se meri sa lepotom Drine. Očarala me je potpuno.


Povratak… Ponovo čekanje na granici. Odvratna kišurina. Nedostatak kofeina. A onda smo konačno stali i kapućino je nestao u dva gutljaja. 


Slika predviđena za kraj je izostala. Znam da sam ušla u kuću oko 23h, izdelila sam poklone i pokazala fotke. Nakon toga: koma. Jutros (ok, u podne) me je probudio pas, nije sirotan više mogao da izdrži. 😀P.S.
Draga Sashkonela organizuje još jedan EX YU blog party. Svi ste pozvani. 🙂

14 thoughts on “Subota

  1. Lep prikaz jedno bogatog dana 🙂 Ovih dana svi nesto izvestavaju o Drini i Andricgradu, bas sam se primila. Mecavni sam videla vise puta, i isti utisak sam stekla. Ne znam kako nisam svratila u Andricgrad nikada…

    Like

  2. Divnooo!! Prvo koliko je super ideja za slike, a drugo slika Drine je ispala fantasticno! Ja nisam bila ni na Drini, ni u Andricgradu, ni u Mecavniku (hmmm da li se tako kaze??), ali definitivno izgleda da vredi otici! Super, super!!

    Like

  3. Drago mi je da ti se dopalo. 🙂 Još draže mi je što nisam usamljena u svom utisku o Mećavniku. 😀 Idi obavezno, čim ti se ukaže prilika. Andrićgrad je još uvek u izgradnji, ali već sada je divan i zaslužuje da se vidi.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s