Život u jednoj reči ili Odgovor na izazov

Negde pred Novu godinu, na jednom od inostranih blogova koje pratim, organizovan je giveaway. Inače ne praktikujem učešće u nagradnim igrama bilo kog tipa, ali nagrada je bila vrlo primamljiva, pa rekoh da okušam sreću. Jedan od uslova za učešće bio je da preko Bloglovina zapratim mali milion blogova. Ok, pomislih, ne košta ništa, a možda se ispostavi da su fini. Nagradu, naravno, nisam dobila, ali je zato broj blogova koje pratim dostigao cifru od 333. Kako nemam srca da nekog otpratim, ja sam lepo napravila folder BITNO!!!I blogove koji idu u taj folder za zadovoljstvom pročitam, često i prokomentarišem. Ostale samo preletim pogledom, nekad se nađe nešto vredno pažnje, nekad ne.
 
E sad, jedan od prvih blogova koji je upao u BITNO!!! folder, bio je blog simpatičnog naziva droljizam. Možda vam je i poznat, a ako nije upoznajte se. Zašto sad ja sve ovo pišem, pitate se vi. Zato što s vremena na vreme autor bloga, postavi neki zanimljivi zadatak ili započne neku igru. Juče nas je dočekao izazov: Opiši svoj život u jednoj reči.
 
Dosadno, to mi je prvo palo na pamet. Onda: preživljavanje. Na kraju: tišina.
 
Odlučila sam da ne komentarišem. Tab sa linkom je ostao otvoren ceo dan dok sam ja pokušavala da smislim neku finu reč  koja ne bi označavala potpuno blagostanje, ali ne bi bila ni tako negativna. Počela sam da ispitujem ljude u svojoj okolini, najpre članove porodice, onda bliske prijatelje koji su, uz odgovore slali i komentare tipa: jesmo rekli da nema alkohola preko nedelje ili piješ a ne zoveš, sram te bilo. 
 
Mama je, kao iz topa, rekla: Sranje.
Tata je malo razmislio, pa dodao: Tuga.
Pajalica se nasmejala, pa se zamislila i rekla: Trenutno haos, inače turbulencija.
Džidža je iste sekunde odgovorila na sms: Stepenice.
Twins je bila skroz predvidljiva: Ljubav.
Tvorić je detinje bezbrižno rekla: Igra.
SaVesna se poslužila jednim trikom: Životić.
Smeško se, naravno, nasmejao: Osmeh.
Đura je pseto blentavo: otrčao do činijice sa hranom… 
 
Čitam te odgovore i mislim kako ja ne mogu da svedem život na samo jednu reč. Jer život, životić ili životčina (?!) je sve gorenavedeno: i dosada i haos, i igra i preživljavanje, i ljubav i borba, i muzika i tišina, osmeh i tuga. 
 
I to je njegova čar. Zar ne? 
 
Ali ne odustajem. Kad mogu svi, moram i ja. Tražim samo jednu reč, mora da postoji. Buljim u ekran, peva Faith Hill kako može da oseti magiju u vazduhu… I onda drekne mobilni i ja nađem svoju reč. 

4 thoughts on “Život u jednoj reči ili Odgovor na izazov

  1. Vrlo lepo, zaista je teško život opisati jednom rečju, ali nije nemoguče.
    Svi predlozi su dobri, ali nisu sveobuhvatni, svaki opisuje jedan aspekt života, kako ga doživljava predlagač.
    Važno je kako ga doživljavaš ti, a milslim da, bez obzira na sve imaš razloga za radost.
    To bi bio moj predlog, radost, uživanje,joy and happiness, dobro, to su dve reči, izaberi jednu, i budi zaista takva, u inat svemu 🙂

    Like

  2. Generalno verujem da svako ko je zdrav ima razloga za radost, ali nekad se prepustim lošoj energiji pa imam utisak da je sve oko mene crno. Ali da, slažem se sa Vama, treba se opredeliti za jednu lepu reč a se držati nje, u inat svemu! 🙂
    Hvala na komentaru! 🙂

    Like

  3. Sva sreća pa se krijem iza tastature te se ne vidi crvenilo na obrašćićima koje si mi nabacila uvodnim delom ovog posta :)))
    Razmazićeš me 🙂

    Usput, hteo bih samo da napomenem da ideja nije moja, već ko zna kad i gde pokupljena sa neta. Manje više nebitno, poenta jeste upravo samo traganje za tom jednom reči koja, slažem se, opisuje tek trenutni doživljaj naših životića 🙂

    Veliki pozdrav!

    Like

Leave a comment